Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-08@15:42:17 GMT

اربعین، حرکتی برای استجابت دعای فرج است

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۸۴۱۶۷

اربعین، حرکتی برای استجابت دعای فرج است

 
زهره رحیمی در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان رضوی در خصوص فلسفه اربعین امام حسین(ع) بیان کرد: در روز عاشورا به ظاهر سپاه یزید در برابر سپاه اندک امام حسین(ع) پیروز شد اما اسارت اهل بیت(ع) مقدمه ای برای افشاگری دستگاه آلوده یزید و بنی امیه شد.

وی افزود: معاویه طی 42 سال با نیرنگ خاطر مردم شام را از اهل بیت(ع) مکدر کرده بود؛ آنچنان که آنان بر خود واجب کرده بودند بعد از نماز امیرالمومنین(ع) را لعن کنند اما در مدت زمان کوتاه 40 روز که اهل بیت(ع) در اسارت بودند، با روشنگری های حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) دستگاه فاسد یزید افشا شد و مردم بصیرت یافتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رحیمی اظهار کرد: در واقع قیام عاشورا بعد از 40 روز به پیروزی رسید و حق بر باطل غالب شد و روز چهلم که کاروان اهل بیت(ع) به کربلا رسیدند، مردم شام بیدار شدند و یزید از این بیداری مردم خود را در کشته شدن امام حسین(ع) لعن می کرد و برای همین امر نیز که در برابر مردم اظهار پشیمانی کند، آب انباری با نام امام حسین(ع) ساخت تا جلوی شورش مردم را بگیرد.

این استاد حوزه بیان کرد: در واقع حضرت زینب(س) از سور و ساتی که یزید برای برپایی جشن پیروزی خود به پا کرده بود، از تریبون دشمن به روشنگری مردم پرداخت.

وی با اشاره به اینکه در فرهنگ دینی ما عدد 40 مرز کمال انسان است، گفت: حرکت امام حسین(ع) در روز عاشورا ظاهرا با شکست همراه بود اما با صبر و استقامت اهل بیت(ع) در اسارت روز چهلم، یعنی اربعین سید و سالار شهیدان روز پیروزی این قیام قرار گرفت.

تزکیه نفس مهم‌ترین فلسفه پیاده روی اربعین است
رحیمی عنوان کرد: یکی از مهمترین فلسفه های پیاده روی اربعین این است که اول باید به تزکیه پرداخت همانطور که خداوند در سوره مزمل برای عبادت به بندگان خود می فرماید «نیمی از شب و یا ثلث از شب را برای نماز و عبادت برخیز». بلا فاصله در سوره مدثر نیز بحث قیام و انذار را بیان می کند.

وی ادامه داد: در راه پیاده روی با وجود دشواری عبادت، یعنی نماز را ترک نمی کنیم و به تبلیغ دین می پردازیم؛ یعنی در کنار تبلیغ نماز هم به پا می داریم.

اربعین حرکتی بدون مرز است
این پژوهشگر دینی با بیان اینکه پیاده روی اربعین یک حرکت بدون مرز است، اظهار کرد: در این حرکت همه از هر زبان و ملیت و دینی حضور دارند.

وی با اشاره به برکات و کیفیت زندگی در زمان ظهور افزود: انتهای مسیر اربعین به ظهور ختم می شود و ما شاهدیم که مردم عراق برای میزبانی از زائران اباعبدالله الحسین(ع) هر چند بضاعت کافی ندارند اما در طول سال مبلغی را جمع آوری کرده و در این ایام صرف زائران می کنند.

رحیمی ابراز کرد: این حرکت عرب و عجم، مسیحی و مسلمان و... را از یکدیگر تفکیک نمی کند بلکه میزبانی از همه افرادی که در جریان اربعین که ورود می کنند و مهر زائر اربعین به پیشانی آنان می خورد، به نحو شایسته صورت می گیرد.

فضیلت میزبانی از زائران سید الشهداء(ع)
این استاد حوزه علمیه در خصوص عظمت میزبانی از زوار امام حسین(ع) اظهار کرد: فرهنگ میزبانی شایسته از زائران اربعین در عظمت اطعام در راه امام حسین(ع) که اجر و پاداش زیادی دارد، نهفته است.

این پژوهشگر دینی با اشاره به فضیلت اطعام و تکریم زائران بیان کرد: بر اساس روایتی از امام صادق(ع) اگر یک درهم در راه امام حسین(ع) صرف شود، 70 برابر در دنیا برکت می یابد لذا بر اساس باورهای دینی افرادی که در این راه هزینه می کنند می دانند که این مال برای آخرتشان سرمایه خواهد شد.

برکات زیارت ائمه اطهار(ع) به ویژه امام حسین(ع)
رحیمی اظهار کرد: اما در خصوص برکات زیارت در وسائل الشیعه از امام رضا(ع) روایت شده که هر امامی به گردن شیعیانش حقی دارد که وفای به این عهد در زیارت با شوق و معرفت آنان از قبور ایشان ادا خواهد شد. ضمن اینکه سفارش بسیاری برای زیارت امام حسین(ع) شده است.

وی در خصوص فضائل زیارت امام حسین(ع) که در روایات بسیاری برکات مادی و معنوی آثار زیارت برای زائر بیان شده است، گفت: زیارت امام حسین(ع) روزى را زیاد، عمر را طولانى، خطرات را دفع، گناهان گذشته و آینده را مى آمرزد. زائر مى تواند 50 نفر را شفاعت كند. حاجت او كنار قبر مستجاب است. ملائكه براى زوار دعا مى كنند. نام او را در اعلى علیین مى نویسند. هنگام خروج از خانه از گناه خارج مى شود، ثواب هزار حج مقبول دارد. ملائكه مأمور حفظ او و مالش هستند تا بازگردد. روز قیامت خداوند بهترین حافظ اوست. به هر درهمى 10 هزار درهم در دنیا و آخرت به او عوض مى دهند.

این استاد حوزه با اشاره به اینکه زیارت سید الشهداء(ع) باعث استجابت دعای زائر می شود، ادامه داد: از دیگر برکات زیارت امام حسین(ع) این است که در قیامت همه آرزو مى كنند از زوار آن حضرت باشند.

وی در خصوص دلایل فضیلت زیارت امام حسین(ع) اظهار کرد: امام حسین(ع) برای احیاء دین رسول الله(ص) و امر به معروف و نهی از منکر قیام کردند و این قیام زمانی رخ داد که مردم حلال خدا را حرام و حرام خدا را حلال می شمردند.

افزایش بصیرت در حرکت اربعین
رحیمی با اشاره به اینکه مسیر پیاده روی اربعین در واقع مسیر ظهور است، ابراز کرد: تنها با دعا و گفتن «اللهم عجل لولیک الفرج» فرج نزیک نمی شود بلکه باید حرکتی از سوی دعا کنندگان صورت گیرد و پیاده روی اربعین نیز حرکتی برای آماده سازی شرایط ظهور است چرا که طی حرکت در این مسیر با پشت سر گذاشتن سختی های راه به یک خودسازی می رسیم که این خودسازی ما را برای ظهور آماده می کند.

وی گفت: حرکت در امتداد ظهور باعث افزایش بصیرت شده و افراد را برای رفع موانع ظهور آماده می کند و در واقع جامعه برای رسیدن به یک جامعه مهدوی هدایت می شود.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی معارف اربعین پیاده روی زائر فضیلت اسارت ظهور قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۸۴۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان ۳۹ سال غربت/ تشییع پیکر معلم شهید در ورامین

پیکر معلم شهید حجت اله یوسفیه پس از ۳۹ سال غربت و چشم‌انتظاری بر روی دستان مردم شهیدپرور ورامین تشییع و در گلزار شهدای حسین رضا (ع) خاک‌سپاری شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ورامین، مراسم تشییع پیکر شهید حجت اله یوسفیه از شهدای دفاع مقدس که پس از 39 سال در شهر سلیمانیه عراق تفحص شده بود، صبح امروز با حضور جمع کثیری از مردم شهیدپرور ورامین، خانواده معظم شهدا و مسئولان از میدان امام حسین (ع) به‌سوی میدان امام (ره) بدرقه شد.

شهید حجت اله یوسفیه سال 1364 در عملیات فتح در شهر سلیمانیه عراق به درجه رفیع شهادت نائل آمده بود، و پس از 39 سال انتظار به آغوش خانواده و به خاک ایران بازگشت.

پیکر مطهر شهید یوسفیه با استقبال گرم و پرشور مردم دیار پانزده خرداد با گفتن یا حسین و یا زهرا در طول مسیر عطرافشانی و گلباران شد.

مراسم تشییع جانباز سرافراز؛ سردار ایاف در مشهد برگزار شد

پیکر معلم شهید با همراهی خانواده معزز شهید، مردم و مسئولان به گلزار شهدای حسین رضا (ع) ورامین بدرقه و تدفین شد.

در وصیت‌نامه شهید یوسفیه آمده است که "این خون شهداست که به انسان، انسانیت و حرکت و تکامل می‌دهد و مدرس آزادی و حیات و جاودانگی است."

گفتنی است؛ با رجعت شهید حجت اله یوسفیه مردم شهرستان ورامین، تا کنون 758 شهید تقدیم انقلاب کرده‌اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۴۰۰ میلیارد تومان برای ساماندهی پایانه برکت مهران هزینه شد
  • ضرورت تقویت همدلی و همبستگی در امت اسلامی
  • جشن بزرگ «دختران ایران» در میدان امام حسین(ع) برگزار می‌شود
  • محفل انس با قرآن در آبدان برگزار شد
  • سیدحسین و حرکتی فراتر از سیو و شیرجه! (عکس)
  • تجدید میثاق مسوولان حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (ره)
  • تجدید میثاق مسئولان حوزه حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (قدس سره)
  • پیکر مطهر معلم شهید «حجت‌الله یوسفیه» در ورامین تشییع شد
  • پایان ۳۹ سال غربت/ تشییع پیکر معلم شهید در ورامین
  • آقای رئیسی! به‌قول حسین شریعتمداری الان زنگ انشا نیست